fbpx

Klanten vragen wel eens, “Wat is het verschil tussen Cream en de andere consultancy bedrijven op het vlak van Project Management”?

Ik haal dan graag het voorbeeld aan van de cola op het terrasje.

Stel je voor, je zit op een zomers terrasje ergens in de nabijheid van het strand, en de zon straalt zalig.

Je bestelt een cola.

Beeld je nu even die cola in… Zie je hem voor je?

Had je aan het ijs gedacht? Wellicht wel, het is tenslotte zomer, dus normaal dat er ook ijsblokjes inzitten.

Maar… had je ook verwacht dat er een extra sneetje citroen in zou zitten? Niet direct he? Terwijl als je er over nadenkt dit wel logisch vindt; het is warm en dat extra citroensneetje erin maakt dat de cola nog lekkerder smaakt en de dorst beter zal lessen.

Dat bedoel ik nu.

De meeste bedrijven gaan er van uit dat als je Project Management vraagt als dienst, dat je dan de klassieke vorm krijgt, mooi uit het boekje Prince2, of de laatste jaren, Agile of Scrum-tasted.

En de meesten houden zich daar dan ook strak aan.

Het wordt pas echt interessant voor de klant, als je je als consultant kan aanpassen aan de werkelijke behoeften van de klant, net dat tikkeltje verpersoonlijking meer waardoor je het verschil maakt.

Even terugkomen op die cola op dat ene terrasje.

Wellicht staat die cola ook met een foto vermeld in het menu-boekje. En staat hij er ook werkelijk zo op met een sneetje citroen. Een echte foto werkelijk genomen door de uitbater en niet een gedownloade  foto via Google Pictures.

Wat je vraagt is dus wat je krijgt, met de citroen erbij. En niet een fletse cola zonder ijs en zonder citroen.

Ervaring heeft geleerd dat op een warme zomerdag, de klanten blij zijn met die extra citroen in die cola. Dat maakt het verschil. Door creatief te zijn met fruit maak je een doodgewoon product aantrekkelijker.

Het voorbeeld van de citroen is natuurlijk niet toevallig gekozen. Het logo van de  citroen is ook het CREAM-logo.

En dat bedoel ik nu met de Cream-meerwaarde op Project Management-niveau.

Onze PM-consultants leveren niet zomaar een basis-dienstverlening. Neen, dat extraatje meer wordt voorgesteld EN we houden ons daar aan.

We zeggen wat we doen en doen dan ook wat we zeggen. Dat is CREA(M)-tief en eerlijk omgaan met je klanten.

En dat maakt het als CREAM-Project Manager ook zo interessant om te werken; het is nooit 2 maal hetzelfde en we passen ons aan, aan de noden van de klant.